reede, 26. juuni 2015

Eelorientatsiooni 1. päev

Hommik algas tohutult vara...
Ma polegi varem reedel kell 4.30 hommikul ärganud. Ärkasin nii vara selleks, et jõuda 6.10 Tallinna bussi peale. Kell 9 oli Balti jaama juures kogunemine ning liikusime edasi rongile, et tulla Kiisa peatuses maha, et edasi minna Kurtna Peo- ja Puhkekeskusesse.

Pidime kõik võtma hanerivisse ja nii kaua, kui ootasime, et saaksime registreerida, pidime eelseisvat tulevast vahetusõpilast masseerima :D

Kui saime registreeritud, jagunesime tubadesse. Korraldajate poolt jagati meid suvaliselt tubadesse, kus igas toas on eri riiki minevaid inimesi. Näiteks minuga on ühes toas (tuba nr. 19) Elerin (Šveits), Hanna-Liisa (Austria) ja Victoria (USA). Ma sattusin väga normaalsesse tuppa ja jäin rahule. :)

Kell 12.00 olid korraldajate poolt tervitussõnad ning tore eelorientatsioon (edaspidi ELO) võiski lõpuks alata. 

ELO ehk eelorientatsioon on mõeldud kõikidele tulevastele vahetusõpilastele. See on kolmepäevane laager, kus saadakse palju lisainfot vahetusaasta kohta ja muidugi vastused ka vastamata küsimustele.

Tutvustati ELO reegleid, millest peame kinni pidama. Poole tunni pärast toimusid kodugruppide kogunemised (meid on siin Saksamaa kodugrupis kokku hetkel 7, sest üks poiss puudub). Tegime tutvumismänge, rääkisime üldiselt endast, ELO eesmärkidest, kuulasime kahe grupijuhi juttu ning nende üleelamisi Saksamaal. Peale seda saime süüa (YFU üritustel saab alati väga palju süüa).

Kell 14.00 hakkas kultuuri töötuba, kus eri gruppides olid inimesed, kes lähevad eri riikidesse. Rääkisime stereotüüpidest, erinevustest, tervitamistest (tegime neid läbi ka), tolerantsusest. Pidime avaldama arvamust, kas pooldame mingit punkti või mitte (nt. Ladina-Ameerika inimesed on tohutult temperamentsed).

Kell 17.10 algas kommunikatsiooni töötuba, kus rääkisime sotsiaalmeediast, nutiseadmetest, nende kaasa võtmisest vahetusaastale, nende mõjust ning kuidas üldse kommunikatsiooni üleval hoida. Samuti rääkisime ka sellest, kuidas pärisperega vahetusaastal suhelda ning kui tihti, et ei tekiks tohutult suurt koduigatsust.

Tegime ka tiimarite juhendamisel palju energizereid, mis olid väga lõbusad ja tore oli vahelduseks ka rohkem liigutada peale töötubasid. Tohutult palju oli ka "pommirünnakuid", mille korral tuli kiiresti pikali heita.


"pommirünnaku" puhul üritamas pikali heita
Vahepeal toimus veel mitu kodugrupi kohtumist. Rääkisime vahetuskogemusest, perede koosseisust, vahetusõpilaste omadustest ja 8 käsust, milleks on:
1) räägi!
2) küsi!
3) jälgi!
4) täna!
5) osale!
6) suhtle!
7) usalda!
8) aita!

Kodugrupis kirjutasime veel igaühe kohta meie esmamulje sellest inimesest.
Minu paberile kirjutati: armas ja avatud; sõbralik; jutukas; sõbralik; nunnu; jutukas; avatud; enesekindel; koostööaldis.




Kell 20.00 kogunesime suures saalis, kus toimusid erinevad mängud, mis olid väga toredad, kuid mu jalad veel veidike valutavad neist. Olin amööbimängus esimene võitja! Peale seda oli meil südaööni vaba aega, mille ma veetsin toas nr. 16, kus mängisime veel nelja inimesega kaarte ning vestlesime pikalt.

Kella ühe paiku jäin magama ning äratus oli juba pool tundi tagasi ja me alustasime päeva hoogsa hommikuvõimlemisega.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar