esmaspäev, 29. juuni 2015

Eelorientatsiooni 2. päev

8.30 pidi olema äratus, kuid tuldi äratama juba 8.17 ning kutsuti hommikuvõimlemisele.
Hommikuvõimlemine oli tohutult tore ja äratas ikka korralikult üles. Kõik yfukad tantsisid ja nautisid seltskonda.

Peale hommikusööki hakkas kell 10.00 pihta kodugrupiga workshop Vahetuskogemus II. Valmis oli pandud neli suurt paberit pealkirjadega: kool, mida vahetusaastast ootame, võimalused, keel. Vastasime küsimustele ning panime kirja ka märksõnu, mida meie arvame selle teema kohta.

Kell 11.10 hakkas pihta Probleemide lahendamine I. Rääkisime oma hirmudest; joonistasime paberitele meeleolujoone, milline võiks olla vahetusaastal meie tuju ja rääkisime selle kõikumise põhjustest; samuti ka rääkisime üldiselt, kuidas peaksime probleeme lahendama ja üldse hakkama saama; rääkisime veel võimalikust kultuurišokist ja vastupidisest kultuurišokist.

Saime vahepeal veel süüa ning suundusime grupiga piljardisaali, kus toimus workshop Reeglid. Seda viisid läbi Katariina ja Martin. Rääkisime sellest, mis meile lubatud on, mis keelatud, millised õigused ja kohustused meil on. Rõhutati veel üks kord seda, et vahetuspered teevad seda kõike ikkagi vabatahtlikult. Nende kohustus on pakkuda meile turvalist eluaset, voodikohta ja kolme söögikorda päevas, muidugi veel tagama koha kohalikus koolis. Kõik, mis sellele lisandub, on boonuseks ja peaksime olema tänulikud. Samuti rääkisime veel, millisel juhul võime vahetuspere vahetada ja mil juhul mitte. Rääkisin peale töötoa lõppu Martinile ja Katariinale ühe mure ära, et teada, kuidas teatud olukorras käituda.

14.25 hakkas Probleemide lahendamine II. Pidime rääkima ja arutama, kuidas teatud situatsioone lahendada. Kokku oli neli situatsiooni, seega meid jagati ka nelja gruppi, kus need ära lahendasime. Sain teada ka ühe võimaluse, kuidas näiteks ühes olukorras käituda, ilma et tekiks suurt draamat.

Peale kohvipausi liikusime väikse maja saali, kus rääkisime Piiridest. Meile seletati lahti, millistest piiridest üle ei tohi minna (ahistamine). Rääkisime ahistamise viisidest, kuidas käituda nende korral ja kelle poole pöörduda, et abi saada. Tegime ka väikest grupitööd, kus pidime paberil olevad situatsioonid läbi lugema ja otsustama, kas selline käitumine on lubatud või mitte.

Korraks oli veel kodugrupi kohtumine, kus rääkisime, mis meile ELOl meeldis ja mis mitte. Samuti kirjeldasime ka päevaemotsiooni ja hetkeemotsiooni. Peale kodugrupi kohtumist lepiti igaühega kokku aeg, millal selle inimesega grupijuhtidel vestlus toimus. Minu vestlus toimus kell 18.10, seega pidin veidike üle tunni ootama. Ootamise ajal mängisime mitme inimesega ninjat ja patsumängu.
Vestlus läks hästi ja sain veidike kindlust juurde ühe olukorra suhtes.

Saime veel süüa ja peale seda kogunesime suurde saali. Meile räägiti õhtusest meelelahutusprogrammist. Meid jagati kuueks erinevaks grupiks ning tiimarid olid seitsmes grupp. Igale grupile anti aega 1,5 tundi, et kogu esinemine valmis seada. Pidime valima Papa Pohlakule naiskandidaadi (teema: maamees Papa Pohlak otsib naist) ning öeldi, et talle meeldivad "mehelikud" naised. Kuna igas grupis oli ainult üks poiss, seega polnud raske valikut teha. Pidime tutvustusvoorus tutvustama perekonda, mõtlema välja oodi või laulujupi, valmistama kingituse, mõtlema välja playbacki jaoks tantsu ja valmistuma lip synciks. Playbacki lauluks oli muidugi Kelis-Milkshake. Kõik oli väga koomiline ja naersime kõht kõveras. Toimus ka kaks üllatusvooru, kus meie kandidaat pidi ühte liiget meie "perest" kandma võimalikult loomingulisel viisil ja hiljem panema ühele liikmele veel mähkmed jalga, kuid ei tohtinud kasutada selleks enda käsi ega jalgu.
Meie "pere" oli pärit Vana-Kreekast. Naiskandidaadiks oli Ingmar, Linda-Maria oli ema, mina olin kasuõde ja Elerin oli meie hobune. Laura ja Anita olid meie tantsijad. Meie meeskond muidugi võitis ära ja suur tänu Ingmarile enda julguse eest. :D
Samuti öeldi tiimarite poolt, et meie õhtuprogramm oli viimase 5-10 aasta parim!



Meie naiskandidaat Aristotelits

Lühike klipp sellest, mis vahepeal toimus (ainult need, kes kohal olid, saavad aru) : vajuta siia.

Hetk, kui meie naiskandidaat sai teada, et ta võitis! Suur tänu meie meeskonnale, kes tegi suurepärase töö!





Tegime Eleriniga öösel kella 12 ajal paljudele yfukatele energizereid. Tohutult võimas ja hea tunne oli olla ringis ning näha umbes 30t inimest enda ümber meiega samu asju kaasa tegemas. Ma polnud varem ise energizereid läbi viinud, seega tunne oli ülim! Mängisime veel mitme inimesega ninjat ning suundusime peale seda magama.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar